HIERONTA

KLASSINEN HIERONTA

Klassinen hieronta rentouttaa kireitä ja kipeitä lihaksia, lisää lihasten aineenvaihduntaa ja ennalta ehkäisee uusien kireystilojen syntymistä. Hieronnassa käytetään erilaisia tekniikoita, (sively, puristelu, hankaus, tärinä ja lihaksia vennyttävät otteet) jotka ovat tehokkaita ja rentouttavia. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeita painottaen.
 
Klassinen hieronta poistaa kipua, nopeuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, vilkastuttaa imunesteen eli lymfan kulkua, vähentää turvotusta. eliminoi kehon kuona­-aineita. Hieronta rauhoittaa keskushermostoa ja sopii kaikille.
 

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta on perinteistä klassista hierontaa tehokkaampi ja sillä on lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheiluhieronta on hieronnan oma muotonsa ja  se vaatii hierojalta erityisosaamista. Urheiluhieronta on alkujaan suunniteltu toteutettavaksi ennen, jälkeen tai liikuntasuorituksen aikana auttamaan urheilijaa huippusuoritukseen ja siitä palautumiseen.

Tosiallisesti urheiluhieronta sopii kuitenkin jokaiselle, jotka kaipaavat lisäpanostusta lihashuoltoon. Hieronnassa käytetään perinteisten tekniikoiden lisäksi urheiluhieronnan tekniikkoja (voimakkaasti muokkaavat otteet) ja tehdään passiivisia venytyksiä. Urheiluhieronnossa käytetään myös tärinää ja taputuksia luomaan lihakseen monipuolista ärsykettä.

Urheiluhieronta etenee yksilölliset valmiudet huomioiden ja hieronnan edetessä lisätään tekniikoita potilaan omaan tahtiin.